Láthatatlan szavak

Hamarosan megjelenik az App Store-ban!

Olvasd el ezt a leírást más nyelveken: EN DE HU RU

Nézd meg a másik játékom leírását: Repülő Virágos Kártyák és Szómágia

A Láthatatlan szavak játék leírása

A játék célja, hogy a betűkkel előre kitöltött játékmezőn megtaláljuk az ott elrejtett szavakat. A megtalált szavak kijelölése a játékmezőn: A szó első betűjére helyezem az ujjamat és végighúzom a szó további betűin az utolsó betűig, itt pedig felemelem.  Létező szó kijelölése esetén egy animáció jelzi a szó elfogadását, a betűk pedig zöldre változnak. Ha a kijelölt szó nem létezik, akkor a betűk pirosan villognak. A kijelölt szó betűi vízszintesen, függőlegesen és átlós irányban is követhetik egymást. Ha egy szó átlós betűkapcsolatot is tartalmaz, akkor több pont jár érte.

Egy szó nem keresztezheti önmagát. Ugyanaz a szó a játékmező több helyen is kijelölhető, de csak ha nincsenek közös betúk. 

A játékmező alatt található az elrejtett szavak listája. A lista alatt 3 gomb található: Beállítások, Súgó és Szavak.

Beállítások gomb:

A beállítások gomb egy menüt nyit meg a következő menüpontokkal: Nyelvek, Játékméret, Nehézség.

A Nyelvek menüpont kiválasztása esetén megnyíló menüben az alábbi nyelvek közül választhatunk: Angol, Német, Magyar, Orosz

A Játékméret menüpont kiválasztása esetén az alábbi méretek közül választhatunk: 5×5, 6×6, 7×7, 8×8, 9×9, 10×10

A Nehézség menüpont kiválasztása esetén az alábbi nehézségi fokok közül választhatunk: Könnyű, Közepes, Nehéz:

 • Könnyű: a játékmező alatti lista felsorolja a megtalálandó szavakat. Egy adott szó megtalálása esetén a szó a listában zöldre változik. Ha egy kijelölt betű a lista másik szavában is szerepel, akkor ez a betű a listában piros színű lesz.
 • Közepes: a játékmező alatt felsorolja a megtalálandó szavakat, de a betűk helyett kérdőjeleket mutat, pl. 02. BORBÉLY -> 02. ???????. Egy szó megtalálása esetén a szó a listában zöld színnel jelenik meg. A listában a megtalált szó betűinek megfelelő helyeken a kérdőjelek helyett megjelennek a betűk, ezzel jelentősen megkönnyítve további szaval megtalálását.
 • Nehéz: a játékmező alatt felsorolja a megtalálandó szavakat, de a betűk helyett kérdőjeleket mutat, pl. 02. BORBÉLY -> 02. ???????. Egy szó megtalálása esetén a szó a listában zöld színnel jelenik meg. A listában a megtalált szó betűinek megfelelő helyeken a kérdőjelek helyett ° szimbólum jelenik meg, tehát továbbra sincs semmi segítség a szó betűinek megtalálásához.

Az összes szó megtalálása esetén a játék véget ér. A játékosnak gratuláció jár, majd új játék kezdődik ugyanebben a méretben. Minden mérethez 100 játék tartozik, igy nyelvenként összesen 600 játék áll rendelkezésre.

Súgó gomb:

A Súgó gomb elindít egy animációt, amely bemutatja egy szó kijelölését. Az animáció végén a kijelölt szó újra eltűnik. Ha a játékos a Súgó használata után 5 percen belül kijelöli a “megsúgott” szót, akkor ezért kevesebb pont jár.

Szavak gomb:

A gomb megnyomásakor megjelenik egy táblázat, amely felsorolja az eddig megtalált szavakat. A kötelező szavakat a szó utáni * jelöli. A táblázat bezárásához koppintsunk bárhol a képernyőre.

Hasznos tudnivalók: 

 • iPad-en portré módban (függőleges) és tájkép (vízszintes) módban is játszhatunk.
 • A játék fejléce a következő információkat tartalmazza:
 • A játék neve, zárójelben a játék nehézségi foka és mérete
 • Aktuális pontszám
 • A játékos legjobb pontszáma az adott eszközön és játékméretben.
 • A Game Centerben a legmagasabb pontszám az adott méretben
 • Megtalált szavak fejléce – Zárójelben az eddig megtalált szavak száma / az összes megtalálandó szavak száma. A játék akkor ér véget, ha az összes megtalálandó szót megtaláltuk
 • ha a játékmezőn rákoppintunk egy betűre, akkor a játék egy táblázatban megmutatja az összes megtalált szót, amelyik ezt a betűt tartalmazza. A kötelező szavakat a szó utáni * jelöli.
 • Kisebb felbontású készülékeken az elrejtett szavak listáján nem látható az összes szó. Ilyen esetben a lista jobbra – balra mozgatható. Az ujjamat a lista tetszőleges pozíciójába helyezem és a kívánt irányba húzom a listát.